В ежедневния си доклад британското разузнаване обръща внимание на експлозиите в

...
В ежедневния си доклад британското разузнаване обръща внимание на експлозиите в
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия изтегля стратегическите бомбардировачи дълбоко в тила си

В ежедневния си отчет английското разузнаване обръща внимание на детонациите в съветски военновъздушни бази край Рязан и в Саратовска област на 5 декември , при които съгласно открити източници са починали трима души и са били развалени два стратегически бомбардировача Ту-95, оповестява Руската работа на Би Би Си.

От английското разузнаване означават, че аргументите за към момента не са открити. Но в случай че Русия счита, че това са умишлени саботажни дейности, те могат да се смятат за един от най-стратегически значимите провали в отбраната на военни уреди от началото на войната в Украйна .

Факт е, че засегнатите бази се намират в дълбините на съветска територия : авиобаза " Енгелс-2 " в Саратовска област се намира на 600 км от териториите, следени от Украйна.

" Енгелс-2 " е главната оперативна база на съветската далекобойна авиация в западната част на страната , там са основани 30 бомбардировача. Тези самолети са част от съветския нуклеарен щит и към този момент са били употребявани за офанзива против Украйна с неядрени крилати ракети.

В отговор съветската войска ще разпръсне бомбардировачите в аварийни бази , счита английското разузнаване, а управлението на армията евентуално ще постави всички старания да открие и накаже офицерите, които са виновни за случилото се.

Има догатки, че Киев е създал атакуващ дрон с обхват от 1000 км . В края на предишния месец украински боец сподели, че тези оръжия към този момент са били употребявани против съветските военни. Ако това е правилно, това значи, че по-голямата част от европейската част на Русия към този момент е в обсега на украинската войска. Това значи, че преимуществото, на което Москва се радваше до момента - безвредното изстрелване на крилати ракети от дълбините на Русия, е застрашено.

, че Киев не постоянно споделя на съдружниците си на Запад за проекти за рисковани военни интервенции, които без подозрение включват офанзиви надълбоко в съветска територия. Западни чиновници считат, че украинците съзнателно не вършат това, защото Западът може да се опита да разубеди Киев и да го възпре.
 NYT: И при глобите Русия създава ракети
NYT: И при глобите Русия създава ракети

Заключението е на експерти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР